Fuifzaal en feestzaal worden terug studeerplekken vanaf woensdag 27 mei 2020

Het stadsbestuur van Zottegem stelt twee grote studeerruimtes ter beschikking van studenten en dit met ingang van woensdag 27 mei. Mocht gezien de coronasituatie de vraag van studenten te groot zijn voor deze ruimtes, kunnen extra locaties worden toegevoegd en zullen de stadsdiensten hiervoor de nodige contacten leggen. Alles zal uiteraard gebeuren in de meest veilige omstandigheden. “De tijd dat studenten zich eenzaam op kot opsluiten om te blokken is al een tijdje voorbij. Samen studeren is voor velen een pak aantrekkelijker. Bovendien stellen we vast dat in deze moeilijke tijden sommige studenten thuis onvoldoende rust vinden om geconcentreerd te kunnen studeren. Daarom ging het stadsbestuur van Zottegem op zoek naar pop-up studeerplaatsen”, kaderen burgemeester Jenne De Potter en schepen van jeugd Lieselotte De Roover.

“De polyvalente ruimte van het WZC Egmont waar we de vorige jaren gebruik van maakten, was uiteraard geen optie. Na overleg met de verschillende stadsdiensten werden twee grote locaties geselecteerd. Het gaat om de feestzaal Bevegemse Vijvers die nu nog wordt gebruikt om de mondmaskers van de stad te verpakken én de stedelijke fuifzaal. Beide zalen zijn voldoende groot om de social distancing maatregelen te garanderen en toch voldoende studenten te ontvangen,” aldus burgemeester De Potter.

Lieselotte De Roover geeft verdere duiding bij de voorwaarden. “Aangezien de plaatsen beperkt zijn, en om alles veilig te kunnen organiseren, zijn de studenten verplicht op voorhand een plekje te reserveren. Dat kan via: https://outlook.office365.com/owa/calendar/StadZottegem1@zottegem.be/bookings/.” De studeerruimtes zijn open van maandag tot vrijdag, van 9u tot 18u. Studenten worden dagelijks verwacht tussen 9u en 9.30u, en krijgen een tafel toegewezen. Er zullen ontsmettingsmiddelen voorhanden zijn, en de studenten wordt gevraagd zelf een mondmasker mee te brengen. Ook wordt verwacht dat ze hun voeding en drank meebrengen die ze kunnen koel houden in de frigo’s. Op beide locaties is wifi voorzien, wat in deze tijden ook absoluut noodzakelijk is om goed te kunnen studeren. Er wordt wel gevraagd de PC thuis volledig op te laden. “Uiteraard worden er ook een aantal andere afspraken gemaakt met de studenten, zoals de noodzaak om alles netjes en proper te houden en achter te laten, de stilte te respecteren, handen te wassen, social distancing te garanderen, annuleren bij ziekte, ...” voegt Lieselotte De Roover toe.

Het stadsbestuur wenst alle studenten veel succes en duimt voor een mooi resultaat!

  • Onderwijs