Het stadsbestuur van Zottegem laat weten dat er vandaag een inspectiebezoek van het Federaal Agentschap Voedselveiligheid (FAVV) plaatsvond in het Woonzorgcentrum Egmont. Na grondige inspectie heeft het FAVV een gunstige beoordeling afgeleverd, en meldt het rapport dat er een heel goeie hygiëne gehanteerd wordt.

Het inspectiebezoek kwam er naar aanleiding van een klacht in de media van de sp.a met betrekking op het zogenaamd serveren van beschimmeld brood en bedorven vlees. Twee inspecteurs van het FAVV hebben deze morgen zowel de hele keuken als alle afdelingen onderzocht. Het rapport van het FAVV was gunstig: de klacht is ongegrond en er is geen enkele indicatie gevonden dat er een structureel probleem zou zijn. Beide inspecteurs benadrukten ook dat de keuken zeer hygiënisch is en alle regels nageleefd worden.

“Naar aanleiding van de recente commotie omtrent de klacht, zijn we zeer blij dat we deze morgen inspectie kregen van het FAVV. Zij zijn zeer strikt in hygiëneregelgeving en hun positief rapport bewijst duidelijk dat de klacht onterecht is. Het keukenpersoneel, net zoals al onze personeelsleden, werkt elke dag keihard om onze inwoners een goeie service en kwaliteit te bieden. Zoals overal in de zorgsector gaat dat uiteraard gepaard met de nodige uitdagingen maar dit gunstig rapport is een bevestiging dat ze goed werk leveren. Dat respect verdienen zij en onze inwoners! Dit inspectiebezoek spoort onze nog meer aan te blijven werken aan de aandachtspunten en de kwaliteit blijven verbeteren en verhogen. Dat is ons engagement” zegt schepen van sociale zaken Peter Vansintjan.

“Het is duidelijk dat sp.a zijn hand heeft overspeeld. Het is goed dat het FAVV heeft gezien wat de situatie echt is. Het is bijzonder betreurenswaardig en intriest van sp.a om ten koste van de faam van ons WZC dit plat politiek spel te spelen. Onze bewoners en personeelsleden verdienen beter en meer respect, hopelijk doet sp.a dat ook” aldus Vansintjan.

Veerle Warreyn, directrice van het WZC Emgont, vult aan: “Onze keuken werkt net zoals vroeger met een externe cateraar die instaat voor de bestellingen en leiding van de keuken, samen met ons team van keukenpersoneel. Elke dag opnieuw zetten onze mensen hun beste beentje voor, en deze klacht kwam hard aan. De gunstige beoordeling van het FAVV is een bekrachtiging van hun hard werk en inzet.”

Het stadsbestuur van Zottegem betreurt ten zeerste de recente berichtgeving over de klacht en stelt gerust dat alle inwoners zoals steeds in goeie handen zijn in het Woonzorgcentrum. “Wij zijn tevreden te zien dat het FAVV de klacht weerlegt. Onze dank gaan naar alle personeelsleden van alle diensten, zij zijn het die elke dag weer goed werk leveren, en dit positief rapport is hun verdienste! Hopelijk kan nu de rust terugkeren en kunnen alle personeelsleden terug op dezelfde positieve manier aan de slag als voorheen, ” besluit het voltallige stadsbestuur.